Tradične na konci júna študentky a študenti končiaceho ročníka obhajovali svoju ročnú prácu na svojich sokratovských projektoch. Tentokrát sa pred komisiu v zložení Terézia Mihalovič Lukáčová, Grétka Pavlovová, Juraj Rizman, Juraj Hipš a Michal Kitko postavilo 14 ľudí. Deväť z nich prešlo kritériami a dvaja s vynikajúcimi výsledkami. Sú nimi Martina Bolibruchová a Michal Kurtulík.

Martina Bolibruchová spoluzakladala Zmudri.sk ako občianske združenie už v roku 2018. Do Sokratovho inštitútu však prišla rozbehnúť úplne nový projekt ako jeho líderka. Vytvorila online médium ZmudriG.sk, ktoré mladým ľuďom vo veku od 15 do 25 rokov poskytuje dôležité informácie formou, ktorá im je blízka. V projekte špecificky vysvetľovala témy politiky, fungovania štátu a demokracie.

Okrem vzniku vzdelávacích videí, kvízov a článkov všetok obsah zhrnula aj do podoby tlačenej príručky Politika polopate, ktorú vďaka crowdfundingu dostane medzi 10 000 prvovoličov a prvovoličiek ešte pred voľbami. Taktiež spolupracovala s Investigatívnym centrom Jána Kuciaka, ktoré malo problém, že verejnosť častokrát nerozumie ani základným pojmom z ich článkov. Na základe tejto spolupráce vznikla séria vysvetľujúcich videí.

Michal Kurtulík založil občianske združenie Živý priestor. Poskytuje činorodý priestor iniciatívnym jedincom v oblasti Hornej Oravy na angažovanie sa v kultivácií prírodného a mestského prostredia. Spoločne vytvorili proaktívnu komunitu a spolupracujú s viacerými inštitúciami a organizáciami na budovaní identity Hornej Oravy smerom k zelenšiemu a kultivovanejšiemu regiónu.

Aktuálne je ich hlavným predmetom záujmu revitalizácia územia bazénu za Tempom na plnohodnotnú a kvalitnú mestskú zónu. Do procesu zapájajú miestnych obyvateľov a dávajú im tak možnosť aktívne sa spolupodieľať na zveľaďovaní svojho okolia.

Ročný program Sokratovho inštitútu podporila Európska komisia cez program Erasmus+.